пʼятницю, 22 липня 2011 р.

Любіть одне одного

На ДОУ проходить місячник обговорення які девелопери зажрані/тупі/... ну і т.д.
власне хотів написати на цю тему пост теж.  
Правда хлопці з вінницькою дотнет групи трохи випередили мене, загалом цілком розділяю точку зору статті  О принципе win-win или Почему зажрались программисты
Хотілось додати кілька слів від себе
Після десятків співбесід складається враження, що основна ціль інтервюера показати 
a) Наскільки ти некомпетентний
b) Наскільки ти неадекватно дорогий (зазвичай формулюється - "він/вона не вартий/варта тих грошей")
c) Наскільки геніальний інтервюер(и)

Дивовижно те наскільки це не відповідає  політиці компанії та роботі рекрутерів.
Менеджмент стогне від нехватки кадрів тисне на рекрутинг, рекрутери помирають на "фронті" обіцяючи золоті гори та заледве не танцюють стриптиз, (а ролики викладають на тюбі) тільки щоб залучити людей. А в результаті на співбесіді купка невизнаних геніїв намагаються самоствердитись, більше того це вихлюпується в нет з твердженням всі тупі а я на білому коні мені нема з ким працювати. Хотілось би сказати друзі ви такі ж тупі мудрі як і всі не більше і не менше. Ситуації коли А співбесідує В і каже що В профан, а потім В співбесідує А і каже що А не вартий тих грошей і взагалі пора йому йти на базар торгувати стають реальністю, а не анекдотом. Не хочу давати рекомендації та показувати рішення, як на мене це все очевидно. 
За свою недовгу кар'єру бачив лиш кількох людей яких я б назвав відверто непридатними до програмування, проте всі вони знайшли "свої" компанії і своє місце, очевидно я всього лиш не розгледів їхнього потенціалу.
Хотілось би це все закінчити біблійним - любім один одного :)


5 коментарів:

  1. Добре написано. Плюсую. За винятком того що всі такіж тупі - це по нашому,а по правильному - "всі на стільки ж мудрі..." = краще виражений позитивний ефект;)

    ВідповістиВидалити
  2. Більшість співбесідуваних навіть тупіші ніж їм треба показувати. Що не відміняє тупості херів

    ВідповістиВидалити
  3. Якщо на співбесідах зустрічаються ВИКЛЮЧНО люди, які намагаються принизити тебе, то може варто глянути в дзеркало і попуститися трохи, злізти з білого коня, і т.д. Нє?
    Не буває ж так, що всі навколо піастри, а ти Д'Артаньян.
    Щойно описав, як ставляться рекрутери, тепер і сам так ставишся до них.
    Прийшов з співбесіди, по гарячим слідам записав питання, присвятив час пошуку відповідей і визначенню прогалин у знаннях. Підівчив - профіт!

    http://yakovfain.javadevelopersjournal.com/whats_your_salary.htm
    You think you are underpaid? Update your resume and hit the job market. Can't do better than now? Sit down and shut up. It's a bit rude, I know. Welcome to the real world.

    ВідповістиВидалити
  4. не зовсім зрозуміло
    це коментар до статті чи до іншого коментара?
    з думкою Якова цілком згідний

    ВідповістиВидалити