середу, 12 жовтня 2011 р.

Тігіпко впевнений в успіху ІТ-реформи




Реформа ІТ-сфери дозволить українським виробникам програмного забезпечення на рівних конкурувати на світовому ринку з компаніями Індії, Бразилії, Китаю, Білорусі.
Про це, коментуючи нове законодавство, спрямоване на підтримку цієї галузі, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, віце-прем'єр пояснив, що мова йде про зменшення податкового навантаження на ІТ-компанії: податок на прибуток підприємства, податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок для компаній галузі пропонується встановити на рівні 5%.
За словами Тігіпка, ця ставка буде діяти для сум, що перевищують дві мінімальні заробітні плати. "Ці рішення абсолютно конкурентоспроможні з Бразилією, Китаєм, Білоруссю. Це дозволить нашим підприємствам конкурувати з ними", - переконаний він.
За його словами, пільгові умови будуть стосуватися тих компаній, діяльність яких у сфері ІТ становить не менше 80% і де працює понад 10 осіб.
Водночас Віце-прем'єр-міністр зазначив, що потрібно приділити особливу увагу реформуванню системи підготовки фахівців у сфері ІТ. "Прем'єр-міністр уже підписав розпорядження Кабміну в галузі освіти, яку ми відпрацювали разом з ІТ-асоціаціями та ректорами вузів", - повідомив він.
За словами Тігіпка, передбачається участь представників ринку в формуванні навчальних програм для майбутніх фахівців, атестації викладачів. Крім того, ІТ-компанії будуть залучатися до підтримки талановитих студентів і забезпечення їх робочими місцями.
Віце-прем'єр також зазначив, що підтримка ІТ-галузі передбачає створення необхідної інфраструктури для компаній і спрощення митних процедур для ввезення обладнання, яке використовується в ІТ-сфері.
Нагадаємо, раніше робоча група під керівництвом Тігіпка, до якої входять представники асоціації "ІТ-Україна" і ректори технічних вузів, розробила зміни до законодавства, спрямовані на підтримку ІТ-сфери. Ними, зокрема, передбачено зниження податків для ІТ-компаній.

Взято звідси


Немає коментарів:

Дописати коментар