четвер, 24 травня 2012 р.

5 основних причин, через які талановиті люди покидають роботу

5 основних причин, через які талановиті люди покидають роботуЖурнал Visual.ly нещодавно опублікував промовистий рейтинг основних причин, через які звільняються найталановитіші співробітники компанії. Якщо вашій організації притаманне щось із наступного, значить ви майже гарантовано втрачаєте найкращі кадри.

1. Керівник – покидьок. Стосунки з безпосереднім керівництвом найчастіше стають причиною звільнень талановитих працівників. Ніхто не хоче працювати з нахабними, егоїстичними чи агресивними босами

2. Нестача повноважень. Відсутність необхідних повноважень для комфортного виконання робочих обов'язків займає "почесне" друге місце у переліку причин, через які люди покидають свою роботу. Люди хочуть впливати на прийняття рішень, самостійно робити вибір та брати участь у вирішенні викликів – словом, відчувати свій вплив на розвиток компанії.

3. Внутрішня політика. В умовах постійної "війни за таланти", ніхто не хоче брати участь у складній офісній політиці. Люди почуваються набагато спокійніше, коли вони впевнені, що їхня цінність для компанії вимірюється їхнім досвідом та результативністю, а не вмінням розповсюджувати чутки та наклепи.

4. Визнання. Кожен працівник впевнений, що він працює занадто багато і отримує занадто мало. Але іноді простої подяки за добре виконану роботу достатньо, щоб зберегти рівень залученості та мотивації співробітника.

5. Проблеми в компанії. На п'ятій сходинці основних причин, через які звільняються талановиті співробітники, знаходяться проблеми в компанії. Ніхто не хоче почуватися "останнім щуром, що втікає з корабля, який тоне". Тому щойно компанія стикається з серйозними труднощами, які загрожують її довгостроковому благополуччю – люди починають покидати "насиджені місця".


Взято звідси

P.S.
Мені сподобалась перша причина. Керівник покидьок? Ви звільнились? Є підозра ви талановиті :)

Немає коментарів:

Дописати коментар