вівторок, 27 липня 2010 р.

Львівські ІТ-компанії недоплачують податки — податкова


Львівські ІТ-компанії недоплачують податки — податкова

27.07.2010 15:52
Податкова Львівщини вважає, що деякі львівські ІТ-компанії сплачують податки не в повній мірі.
Про це повідомив перший заступник голови ДПА у Львівській області Микола Князевич на прес-конференції сьогодні, 27 липня, відповідаючи на запитання кореспондента Вголосу, чи дійсно у податкової є претензії до місцевих ІТ-компаній у зв’язку з їх нелегальною діяльністю.
«Дійсно, по окремих підприємствах, які займаються інформаційними технологіями, у нас виникло ряд запитань. Ми вбачаємо неповну сплату платежів до бюджету», — сказав Князевич.
При цьому він зауважив, що питання не стоїть у розрізі легально чи нелегально працюють компанії, і дії податкової щодо них є не претензією, а звичайною її діяльністю в частині контролю за повнотою і своєчасністю сплати податкових платежів.
Князевич відмовився уточнити, на яку суму софтверні компанії недоплатили податків.
«Суми достатньо дорослі. Я не хотів би називати суми для того, щоб не нашкодити їх діловій репутації», — сказав він.
За його словами, компанії оскаржують нараховані податківцями суми платежів у судовому порядку.
Вчора, 26 липня, під час обговорення проекту Податкового кодексу, яке ініціювало ГО «Клуб підприємців Львівської області», директор НВП «УкрЕнергоІндустрія» (Дніпропетровськ) Лев Жиденко сказав, що у Львові є цілі інститути, де спеціалісти нелегально працюють на Microsoft та Google. У продовження теми Ярослав Музичко, директор львівського ТзОВ «Мультіформ», зазначив, що такі компанії, як «СофтСерв», «Логіка», «Елекс» у зв’язку з недосконалістю податкової системи України змушені працювати «вчорну», через що до них має претензії податкова.
P.S.
Хотілось би від себе добавити, що ті хто жалівся на неуважність влади до айті та відсутність підтримки держави - договорились.
Тепер нас всіх "підтримають" і "посприяють", так би мовити "покращать наше життя вже сьогодні"...
Отож чекаємо гостей в масках та аутодафе для документів під грифом "тільки для внутрішнього користування"

1 коментар: